Saturday, July 2, 2016

EXAM vs RAYA

Assalamualaikum aku otw ke rumah ni,
Nak balik raya uolss. Tak boleh nak gambar perasaan balik raya ni..sebab bagi aku perasaan balik raya ni special  sangat.  Baru petang tadi aku habis presentation AKPD II. Syukur  semua berjalan lancar. Sempatlah bual-bual dengan abang pejabat, dengan abang bas, pagi tadi pun sempat bual dengan abang jaga dewan pekse. Haha, aku memang suka bual2 dengan abang2 ni, sebab diorang sporting..dan paling best  kalau dia belanja makan opss.  Kadang-kadang  kalau pishang, pegi pejabat dekan  dok berbual.

Ehhh, balik kepada story raya ni,
Bukan senang tau kitaorang nak balik hari ni , banyak dugaan dan halangannya. KENAPA?? Hah kos kiteorang ni special sikit, sebab sikit-sikit wajib lulus. So, patutnya. andai kata ada orang yang tak perform time exam amali, mereka akan repeat ada hari lain, dan patutnya hari tu... 2 hari akan datang. Tapi  alhamdulillah,  berkat  exam dibulan puasa dan dipenghujung nak dekat  raya pulak tu, kami semuuuuua berjaya  lulus, dan tak ada satu pun yang repeat 2 haribulan nanti.

Teringat  moment-moment menanti result.  First  sekali  waktu CT amali,  exam ni ada mock,  dan aku ingat lagi waktu tu aku memang lost gila,  start  tu memang takutlah  waktu exam yang betul ni,  apalah nasib aku kan. Tapi  lepas exam tu, aku dapat  bende yang sama dengan exam mock. Memang  perasaan cuak semua tu memang ada dan tak boleh nak dinafikan. Tapi....tiba-tiba jane post gambar dalam group whatssap, caption: yes.  Lepastu aku pun download YESSSSS semua lulus beb!! Serius bersyukur, terharu, sedih semua ada...Ya Allah, first time kot.. ok masa tu aku tak henti-henti menatap gambar keputusan lulus tu...weyhh terharu sangat weyhhh..Tahniah semua!!

EHHH.....bukan tu je exam yang wajib lulus, ada lagi satu MRI Amali .... Exam MRI ni, aku nampaklah lecturer semua berusaha nak meluluskan kiteorang semua. First sekali, en.Saadon dah siap2 buat kelas khas untuk jawab exam, nama kelas tu, kelas end.Saadon..haha.  Then esok tu, terus jawab exam, masa tu, tuhan je tahu perasaan bersyukur dengan kelas en.Saadon tu,  konfident level nak jawab exam terus naik, dan ada juga lagi satu, kitaorang mintak supaya en.Saadon buat mock exam, walaupun tindakan itu telah menstresskan cuti nuzul quran en. Saadon, namun, bagi aku better beliau stress waktu mock, daripada stress waktu exam betul nanti hahah. Time exam ni pun ,  serius konfident leval meningkat daripada zero. Alhamdulillah,  rekod kedua lulus semua untuk EXAM MRI terpahat dalam memori .Thanks to en Saadon dan en izuan... really appreciate it... Nak nangis rasanyaaa...😢😢😢

Thats not the end, ada lagi exam , yang ni nama dia RNI, tapi masalah dia rni ni memang satu subjek yang aku tak boleh nak imagine process dia macam-mana, sebab kurang dedahan.. hmmm... cuak memang cuak, tapi... miracle happened....lecturer kiteorang janji nak kasi tips!!!!  Yeayyy..... semua dok gembira,  lepastu, dia pun kasi tips, 1.Doa 2. Usaha 3. Tawakkal...... hahaha....memang rasa macam kene troll gila2 satu kelas weyhh.... hahah.... yang ni paling lawak..semua orang dok berharap nak tips exam final...tapi last2 lecturer kiteorang kasi tips betul2 tapi serius lecturer  ni memang susah nak kasi tips...alhamdulillah berkat Bulan puasa.....YES...no repeaters!!!

Selamat hari raya!!!!  Jom balikkk!!! 
Thanks semua! TAHNIAH semua!!