Friday, June 3, 2016

Something to tell

Pernah tak korang semua rasa atau bayangkan diri kita dicampak ke satu tempat dimana kita tak kenal orang, orang pun tak kenal kita?? Hah

Actually ni sambungan daripada cerita HTAR aku tu. untuk minggu pertama memang aku tak ada partner langsung. Tuhan je lah tahu macammana perasaan aku. Sebenarnya aku memang dah set dah, setiap klinikal, aku malas nak campur atau nak sembang-sembang lebih dengan radiographer. Sebab, kalau sembang lebih nanti last -last adelah orang yang tak suka. So, aku decide untuk buat baik je, ikut je cakap radiographer kalau diorang tanya, baru aku jawab. kurang cakap, kuranglah dosa kita, cukuplah 8 klinikal, insyaAllah, adelah pahala kat situ 😌

Tambahan untuk HTAR, aku tak tahulah orang melantan tengganu ni memang taknak keje tempat dia ke, ataupun kat sana memang tak banyak hospital ke apa ke, tapi...Ya Allah! Keliling aku dok goyak,kecek ganu klate sokmo.  Aku sebagai ore mlake sangatlah pishanggggg. Dari student, radiographer , sampai mak cik cafe pun dok goyat😬

Tapi betullah, HTAR ni baru 3 hari dah macam-macam berlaku, aku daripada extrovert terus introvert. Daripada ganas-ganas, terus jadi sopan dan ayu. Pui . Memanglah, orang bukan selalj jumpa kita, 21 je pun, kalau keluar perangai tak senonoh, tercemarlah nama aku.

Aku rasa hari ketiga ni om sikek kot, hah tgk, taip pung bunyi bunyi ganu klate. Dahlah.

No comments:

Post a Comment