Wednesday, June 22, 2016

DAH BESAR

Assalamualaikum,
Semalam aku pergi makan rumah kawan kepada chaie. Lepas main tu kiteorang semua basuh pinggan, kemas meja, bual-bual  dengan mak kawan dia,

kelmarin pun baru lepas bukak puasa kat rumah fuzz,sama gak macam tu,

Haha, kalaulah mengimbau kenangan lama dulu2,
tak ada punya nak pergi rumah orang, basuh pinggan,kemas meja acah2 ayu gitu,  dah besar kan... kene pandai pandai bawak diri kat rumah orang.

Lol,
Dah besar ni, banyak jugaklah bende berubah, terutama dari segi pemikiran, apa-apa pun yang dibuat, mesti kene fikir masa depan,
Contohnya, lepas grad ni nak kerja ke, nak sambung belajar, kalau nak kerja nak kerja apa? Kalau nak sambung belajar nak sambung apa? Kat mana?
yang paling kelakar, dok dengar masalah relationship je sekarang ni, tu lah sebab kalau dah besar ni, bukan suka suka je , kene fikir masa depan oiii !!

Tapi yang paling ketara sekali masa akhir2 pengajian ni, memang tak ada masalah puak-puak , tak kisah pun pasal geng kau , geng aku haha...semua dok campur je hahah lawak....lawak kalau teringat waktu first year second year dulu lol.

Lepastu kebetulan aku baru he terdengar lagu human "bila...aku sudah tiada..simpan semua laguku, jangan ditangis selalu"

Haritu baru je sorang kawan aku meninggal, Lepas melawat, k I teorang pergi makan, Lepas dengar cerita masing-masing, kami ketawa sama-sama, 

Then, actually the most important future Yang kita kene fikir... mass depan kita dalam kubur tu, mass depan kita kat syurga be neraka... ermm sebab mati boleh datang bila2, so kits kene sentiasa prepare for that. 

So.. good luck in the future.. andainya than tak tarik nyawa ni awal2

No comments:

Post a Comment