Monday, September 8, 2014

Perkampungan Pemudahcara KTSN 14/15

Assalamualaikum,
harini saya nak cerita pasal perkampungan kami sebagai pc untuk persediaan MMM 14/15

selepas balik dari terengganu, malam tu dah start meeting dah, kami diberi overview tentang matlamat yg perlu dicapai dalam setiap program yg dirancang, masa tu memang kami krik2 sikit, sebab kami memang kurang kenal antara satu sama lain, lahhh  baru teringatyang masa tu kami memang belum ice breaking lagi.

so, malam tu, kami buatlah ice breaking sikit. huhu, kmi main selangkali dengan pilih2 orang ikut apa yg dy pakai.

selepas itu, gerak kerja kami pun bermula. kami but persediaan untuk majlis yang diklola oleh protokol. ehh lupe nak cakap, saya sekretaroat protokol, bersama abg wan, k. adha dan aziah.

ok ,mula2 kami kompilkan segala dokumen untuk malam ramah mesra, sperti text mc,doa,ucapan pengarah dan pengetua. Lepastu, abg wan settlekan buku program dan kod pakaian PC dan pelajar. Kami juga ada buat jadual terperinci untuk pergerskan pelajar.

  seterusnya, kami perlu sediakan lanyard untuk pelajar gantung kad matrik,ada timbul beberapa masalah kewangan untuk lanyard tersebut, jadi kami pergi ke chowkit untuk survey lanyard murah.
alhmdulillah, kami berjaya dapatkan 460 lanyard dengan harga 0.80sen sehelai.Jadi, kami pinjam dahulu duit PC, sorang 10 hinggit. Tapi, proses pembelian lanyard, amatlah penat...dusebabkan tiada kenderaan, kami terpaksa jalan kaki dari titiwangsa ke chowkit. Penat.

  seleterusnya, kami perlu sediakan fail dn buku program, pejabat tidak mahu kmi menggunakan kertas mereka, lalu kami beli sendiri, baiklah, ad orang kasi  pinjam kereta.Selain itu, kamu turut membeli fail di mydin chowkit, haha sume pandang je kiteorg beli fail byk2.

   proses seterusnya adalah menyediakan 500 salinan buku program yg perlu distepler satu-satu , Alhamdulillah, ramai pc yang sudi bantu.. tepuk muahh sikit.. hihi

     last skali, kami bentangkan simulasi, dan kemudiannya finalise semua bende dengan sekretariat lain.

      And, the day came..........MMM 14/15.

1 comment: