Monday, July 21, 2014

UKM SEM 2 : MERIT MEGA VS 4 FLAT


    Kolej Tun Syed Nasir.Memang rmi pelajar kat luar sana anggap kalu masuk u kita kene belaja..belajar ..dan belajar..alah  macm dalam drama selalu tayangkan tue.tapi lepas masuk ktsn ukmkl ni.. bukan setakat belajar anda akan dilatih berorganisasi.anda akan pegang pelbadai jawatan contohnya, s/u , pengarah, exco,ajk. Kenapa pelajar sanggup amik jawatan ni? dahler penat, nak study pown x cukup masa.. study pulak bukan senang,,medic,dentist ,pharmacy, radiografi..kwang3x 😥
     Satu je sebab yang paling kukuh kenapa semua ini perlu dilakukan, iaitu nk stay kolej. Bilik pelajar di KTSN adalah sangat terhad. Kalau kami x kumpul merit yang banyak  kmi takkan dapat stay kolej. Kenapa? sayangku..kat ukmkl ni hanya ada satu kolej je. nak pindh kolej lain..sume kat bangi.. kampus induk..kalau x dok kolej .dok luar lah.emm tau2 je la kan, dok kl ni..kos sara hidup tinggi..klau dok luar camne nakkk oii !! penat makk!! sewa mahal. transport? safety?
      Oleh sebab itu. kami beramai - ramai berbakti kepada kolej untuk dapatkan merit.Tekanan? Memang tekanan sangt2 .ramailah yang sertai progrm mega kolej. nak dapat merit mega katanyer..tapi tu pon x jamin gak.😒😒😒. Tapi tu lah masalahnyer..meeting tah kemana ,peljaran ntah kemana,tido..malas nk citer.
      Jadinya..Itulah pengajaran yng paling berguna untuk kita supaya ..bijak mengurus masa..xde sapa nak paksa kita study ..x de sapa nak kasi homework.xde sapa nak kasi latihan. terpulanglah kat diri sendiri..camne nk score.. emm soklan kalau senang x pe..ehh tambah pulak ngan  quiz..lab..argghhh... tapi yg pntg berserah je pada tuhan..doa byk2. 4flat...kebanyakkannya budak bngi byk score empatrata kat fakulti kesihatan ni..3 n above dah syukur dah..huhu

No comments:

Post a Comment