Monday, July 21, 2014

UKM SEM 2 :AQUILA


kelab sukan dan rekreasi aquila adalah salah satu kelab dibawah Kolej Tun Syed Nasir. Sebahagian besar aktiviti kelab ni adaah aktiviti mendaki gunung.
    huhu formal pulak.. kenapa aq cerita pasal aquila ?? huhu aktiviti pembukaan untuk sem2  ni adalah.... EKSPEDISI JERANGKANG. aq jadi ajk jamuan untuk ekspedisi kali ini. huhu nk thu detail pasal jerangkang just search je kat google.
     aq rasa organisasi ni lah yang paling sempoi and relaks skali. perjumpaan dlm 3 kali je.  Leader kteorg adalah senior aquila. memang cerewet, tak boleh nafikan. tapi kitaorg diberi  tunjuk ajar yg sangat baik oleh beliau huhu.
     ajk jamuan memang best. kiyeorg kene rancang menu masakkan and yang paling best adalah....shopping barang2 !! huhu
    tapi poin paling penting kat sini aq x nyesal join aquila.ramai bebudak yg aq kenal especially organisasi..aziah,biha,ain effahera,liana masri,uswatun husna, lyana izzati,zack,din,syakir,usop..haha banyak lagi ahh.. haha..senior pown byk giler sporting loq,arep,k.lin,kak yin, badrul ezudin,safwaan..huhu.
       waktu hujung sem..sebagai penutup..kami buat trip ke Gunung Tebu Terangganu. Trip ni, aq jadi TTK and ape yg best..orang pakai baju design kita haha..huhu tapi byak trgedi berlku..cirit birit, orang bagi salam..huhu tapi just enjoy..
       huhu ada banyak pengajaran untuk trip tebu ni. contohnya berkenaan dengan centralize item. aq main bagi je jat mana2 kumpulan..huhu.. alamak x boleh rupanya..kan dah kene bebel dlm bas. pastu pasal kebersihan makanan  harus dititikberatkan walaupun x sempat ..sebab kesannya amat pedih. pastu aq ada kene infection fungus lepas trip.so aq try searh..rupanyarupanya fungus amat suka keadaan yang yg panas dan lembab macam iklim malaysia. so , janganlah banyak basahkan baju (aq lak asyik basahkan  baju je emm) pastu kekaljan kekeringan badan. so pakailah baju hujan.hikhokhikhik. hah nak syorkan satu cream antifungal..mecandine cream..insyaallah kejap je baik.

No comments:

Post a Comment