Monday, December 30, 2013

MASAM MANIS 2013


MASAM MANIS 2013

Huhu.. byk sgt peristiwa 2013 ..huhu.. x tau mana nak mula..
MALAM EMAS
Ok2 start event paling besau yang aq join..iaitu MALAM EMAS PUSAT ASASI SAINS UNIVERSITI MALAYA... mula2 aq tak involve ape2 pown tapi tetiber dapat offer berlakon pulak daripada ajk multimedia..huhu.. time tu lah bermulanya kesibukan hidup..aceh macam tu lah kot jadi actress. Aq dapat watak yang tak pasti utama ke..sampingan ke... emm watak red riding hood..yang paling best dapat baju tapi sewalah kan, pastu mulalah shooting n first time aq ponteng lecturer haritu..tapi its oklah kan. Pastu kiteorang present kat pentas DEWAN MERDEKA PWTC huhu..agak beslah tapi penat sebab kteorang pegi situ naik train.  Pastu asyik2 play scene yang sama. ALHAMDULILLAH majlis tu berjalan lancar...tapi kteorg ade jahat sket sebab sepatutnya kene crop video tu.. tapi last2 kiteorg bukak je sume..haha terbaeklah .





link video

PASUM IN MY HEART
Lastly , satu saat yang paling sedey, habis final sem 2 macam biasa yang datang pastikan pergi PASUM dah tamat, walaupun setahun, aq rasa banyak perkara yang titik tolaknya di situ , x boleh nak cakap sebab banyak sangat ,huhu tetiber time tu aq rasa sayup je pandang UM sebab aq rasa memang aq akan meninggalkan Universiti terkemuka di Malaysia tu. Thanks sangat2 sebab banyak kawan yang aq dapat geng balkoni (hana,ara,nadia), geng S3, geng aras9, geng surau, geng rifqoh, geng multimedia, geng kuliah...eh banyaklah. Aq pulang kerumah sambil terdengar lagu lagenda budak setan “hilangnya cintamu, menyusuk hatiku ....” huhu, sedey giler!! Its ok chills!!






FASILITATOR PELAJAR PASUM 2013/2014
Lupa pulak nak cerita, rupanya jodoh aq dgn UM ni ada sikit lagi. Aq dapat tawaran jadi fasilitator untuk juniors PASUM,act memang first aq masuk sini aq target nak jadi fasi, alhamdulillah impian tercapai. Emm aq jadi BIRO LOGISTIK biro tu mangawal pergerakan pelajar sepanjang MHS (minggu haluan siswa) dianggotai 8 orang, aq, maryam, ain,aqilah , halim,montel,nik dan mijang.Biro yang banyak berlari, banyak berpanas dan tidak kurang berhujan. Ape-ape pown itu pengalaman yang sangat menarik dan banyak mengajar dan menyebabkan muka jadi gelap gulita.ape yang aku boleh share yang paling best mase ulang alik naik bas UM, pastu haa.. aq dapat naik kereta polis peronda kat UM tu ..wuu memang impian tu...haha pastu ade jugak aq kene ceramah dengan serang pakcik kepada junior PASUM berkenaan sistem bas yang kami usahakan, emmm lebih kurang ½ jam pakcik tu cakap dengan aq, tapi x pe terima je. Pengalkamat agak trajis bila buat post mortem sampai 4 pagi pastu tido x sempat nak nyenyak ,pukul 6 dah bangun..emm hanya tuhan yang tahu. Tapi lastly malam last paling bestlah buat persembahan kat DEWAN TUNKU CANCELOR .Adik2 PASUM sangat berbakat dan lawak giler, performance dyorang pown bagus.GO LOKET..GO!!








PANGKOR ISLAND!!!
Its vacation time! Kami, fasi2 MHS PASUM 13/14 akhirnya bersetuju untuk merancang satu trip ke pulau pangkor. Trip yang sangat menarik dan best sebab mase tu xpayah pikir exam,tutorial ataupun lecture. Apa yang aq boleh share yang menarik mase mandi laut, snorkeling, malam2 lepak kat pantai sambil pegang gitar ( x reti main pon) , pastu ade orang belanjer makan burger hah yang paling best, main “true or dare”..haha soalan maut! Emm hari last kami ramai2 buat flashmob xi shua2,gummy bear , lagenda n lastly shopping!!!




BARISTA
Suatu hari yang tenang, aq telah membuat keputusan untuk menjadi pembancuh kopi haha...ni bukan setakat pembancuh kopi biasa, ni MC CAFE punyer kopi arabica terbaik..haha. First kteorg kene training kat mcd  MITC sebab kat sana mc cafe first bukak, tak lame pastu MC cafe MCD BBDT pun diwujudkan dan kami2 lah pioneernyer huhu.. agak mencabarlah sebab nak buat kopi bukan senang nak kekalkan rasa kopi pertama yang kita buat dengan kopi2 seterusnya, emm ape lagi kat rumah aq hafallah segala resepi nak buat latte,cuppocino, expresso,frappe emm macam2 tapi alhamdulillah best sangat jadi BARISTA tapi aq sempat keje sebulan jek pastu ada sesuatu yang berlaku......haha ape2 pown member MCd korang memang havoc2!!



KM13
KM13??ape tu?? Sebenarnya itulah kursus yang ditawarkan untuk aq sambung degree iaitu SARJANA MUDA PENGIMEJAN DIAGNOSTIK DAN RADIOTERAPI( PDR) .Ramai tanye ha.. kenapa tak amik medik???? Haha jawapannyer aq dah pikir dalam2 dan ubah pilihan UPU aq masa fasa 2 kepada kos tersebut di UKM,UM,UITM dan x ingatlah.. akhirnya aq dapatlah ape yang aq pilih dah ianya di UKM ,Kampus Kuala Lumpur emm jodoh aq dengan kuala Lumpur masih x beranjak sebab dulu asasi pun kat sini...tapi x pe at least dekat dengan kawan2 aq kat UM,UPM, UIA. Kos  ni agak kritikal kerana ia melibatkan kesihatan manusia, so kenelah belajar anatomy , fisiology dah paling best fizik!! Alhamdulillah aq masih belajar subjek kesayangan aq , fizik hehe act fizik salah satu sebab aq pilih course ni.nak promote c-ket, adik2 lepasan matrik atau asasi mai masuk PDR,dijamin best uolss. Tapi jangan terkejut sebab PDR consist of owsem friends, owsome lecturer, owsome staff and owsem course.Aq setakat ni bahagia sebab dapat kawan2 yang tak pernah kenal tapi adelah budak PASUM tapi x rapat sangat mase kat Pasum dulu hmm mereka2 nilah yang akan bersama2  aq menempuh 4 tahun yang penuh onak duri untuk menjadi Radiographer or radiotherapist or sonographer or maybe a lecturer sape yang tahu ??haha..tak luper ROOMATEku AZIAH PORORO yang sweet dan baik haha aziah jangan nak perasan sangat hehe gurau jek you are owsem!! hanya tuhan yang tahu. Emm tup2 dah nak abes sem 1 dah banyak pahit manis, suka duka yang diSHARE sama2 PDRIANS 13/14 !!! teruskan usaha anda jom baca buku ...kita ada FINAL exam yang perlu dijawab!!






MASAM MANIS 2013 hidup ni masih panjang , walau apepun jalan yang kita lalui harap kita tak lupa tujuan utama hidup ini adalah untuk kembali kepadaNYA apa2 pun kita tempuhi, jangan stress jangan terlalu gembira sebab itu semua tak datang dari kita ALLAH YANG TENTUKAN SEMUA,
Tujuan utama adalah akhirat ,sedih, gembira ,harta, jawatan termasuklah final exam adalah accesories yang menghiasi hidup kita . PEACE NO WAR ..assalamualaikum.