Tuesday, January 1, 2013

CORETAN 2012


CORETAN 2012
Bismillah
2012 dah meninggalkan kita dan datanglah 2013 ,
Saya nak wat summary 2o12 yang telah dilalui dengan penuh pahit, manis ,tawau (org melaka),masam ....dan macam2 rasa
The top event yang aq rasa x leh lupe...sebab tu ler aq tulis:

1.     demam sebab habis form 5, berpisah dengan kawan2 n x tau nak wat pe 1/1/2012
2.      masuk keja di MC Donald batu berendam.....12/1/2012
best sangat kerja kat ctu...banyak pengalaman baru, kawan 2 baru .macam2 orang aq jumpe..kat ctulah first time tak tdo sepanjang malam sebab kerja late close, kat ctulah belajar komunikasi dengan orang,belajar menyelesaikan masalah,  belajar bersabar dgn pelanggan,belajar hargai waktu solat, barulah dapat tahu pahit manis iu bapa cari rezeki, paling x leh lupe, bila berhadapan situasi menakutkan yang berlaku dapan mata kepala sendri....huhu...kat ctu jugak membuka mata aq untuk melihat pelbagai kerenah manusia pelbagai bangsa...huhu 1 malaysia...paling penting First time aq merasa menghargai duit hasil titik peluh sendri( even keje x peluh sgt)...itulah duit aq deposit nak beli barang msok pasum..
crew and manager mcd bbdt

3.      Then aq dapat tawaran masuk Pusat Asasi Sains Universiti Malaya..25/5/2012

Haaa....ni lagi banyak cer Kat sini lah banyak bende first time aq lalui iaitu first time~~
ü Jejak kaki kat bumi Universiti Malaya
ü Jauh daripada melaka ...n tak blek 2 mggu skali cam kat skolah
ü Rapat giler dgn budak skola yang dulu x rapat sangat terutama Nadia,,roomate kowt...huhu yang lain Una, Ikasya ,Sofa, Dinie ..

  
 

ü Rasa x suka sangat dengan program orientasi (MHS) ...penaaattt
ü Sambut besday makan maggie...hahahaa lawak giler time tu
ü Buat experiment chemist sorang2
ü Bedah tikus!!!!

ü Berlakon sketsa watak utame-RIFQAH
ü Puasa di kampus
ü TAK BALEK masa RAYA AIDILADHA....pehhh Paling sedey arrr
ü Pegi jalan kat KL yang aq dah teroka termasuklah....JLN TAR, PWTC,KLCC,DATARAN MERDEKA,STADIUM BUKIT JALIL,TIMES SQUARE,......Selangor pown same sebab slalu pegi kem kat selangor...itu jer kot yang eingat...
ü Haa...first time lumba lari atas track....huhu waktu SUKMUM haritue
ü Jumpe org2 femes cth: Fatimah syarha (dapat salam tgn dy lagi), fedtri Yahya,imam muda Hasan, IM najdi, ..,...byk lagi lah
Kalo nak ikutkan, banyak lagi ni..emm paling best bila masuk USRAH kat surau..dapat jumpa kakak2 yang banyak memberi nasihat kawan2 juga..hmmm bersyukur sgt2 Allah pertemukan aq dgn org camni,..alhamdulillah dapat ubah diri cket2 kepada lebih baik....hope besar nak msuk UM tme degree nanti sebab aq x pernah menyesal dok UM ni....Sebab Allah yang pilih kita...Jap3 .....
 Paling best tahun 2013 kami sambut dgn penuh kelainan tahun ni...di Masjid AS-Syakirin KLCC, buat countdown Paling Unik ....pastu wat qiam ...SIYEZ 1st Time kowt kteorg smbut thn bru camtu...uhuhuhu ^^ ok tu je lahminta maaf kalo ade yang terasa dgn coretan ni....TERIMA KASIH!!!! 
p/s: nak komen pown boleh!!