Friday, December 30, 2011

penutup 2011

penutup 2011
Assalamualaikum
31 disember 2011 hari ini merupakan hari terakhir untuk tahun 2011.Besok dah thn baru..mesti ade yang tak sabar ,tapi mesti ade jugak yang takut nak tempuhi tahun baru.
Aku pulak , tahun depan aq dah tak skola lagi .tak payah nak fikir2 barang sekolah haha..
Sakang ni nak imbas tahun 2011…bermula aktiviti yang best yang aq lalui first skali , awal2 tahun baseler form 5 ..hari pertama mcm sebulan dah skola..straight belajar..emm pastu adeler pemilihan kelab persatuan..aq jadi pengerusi kelab pengguna cam taon lepas..bendahari rumah balqis,,pengakap pulak aq fikir adeler jawatan tapi tak kesampaian jadi ahli aktif aje..tapi aq meme aktif ape..hahaha..kelab badminton pown x jadi ape2 .
Emm awal2 taon lagi kiteorg budak pengakap yang amik pengakap raja sibuk dgn buku log ler,ujian pra pengakap raje ler…pastu pegi pentarafan..yang tu memang tak boleh dinafikan, best gler…tak leh lupe arr..
Mase tu bulan april..emm bulan meia pulak kiteorg ade tugasan baru untuk hari guru…kelas kiteorg kene prepare hadiah..meme sibuk..kadang2 tension gak ..tapi last2 dgn kerjasama sume budak klas, guru2 hadiah pown tersedia dgn gahnya…heheh..paling tak leh belah ,waktu beli hadiah kat mydin..emm sampai 4 troli…giler arr macam kete api…..taon niy special sb tema arab..emm sume berpurdah dgn jubah hitam..smart ‘do’
Hah yang ni aq paling eksited nk citer,aq msok lari 800m ..hihi..aq bgitau mak aq pown ,dier tkejot…sbb tu kali pertama aq msok lari dari aq darjah satu tk pernah terpilih pown..heheh tapi memg aq berazam nak cipta rekod sndri taon last ni…alhamdulillah dapat naib johan wei..first time!!!
Ape lagik eh..emm pastu ujian tgh taon lah ,ujian bulananlah..hah..ade agi aq ingat!!! Ustazah wan nor pilih aq msok kuiz bahasa arab..emm kalo nak ikot kan mcm x layak jer..tapi Alhamdulillah dapat jugak msok kebangsaan..kat smka kedah…tapi smpai separuh akhir jer..tak dpt akhir pown..tapi syukur…pastu bleh lah arab aq improvelah ckit
Ape…lagi aq nk taip ehh ahhaaa ..nak citer..aq kan pengerusi kelab pengguna..kadang2 aq terfikir lak kan kesian budak aq tak pegi mne2 tapi rancang nk wat tu lah, ni lah..last2 aq rncg lawatan ..tapi..tak menjadi..tapi aq nak jugak…so last2 minit aq wat aktiviti kat mydin..ehh asalkan kuar..so takdeleh ahli2 aq borng sgt…
Pastu hari graduasi…ape yang specialnyer taon niy,kiteorg sume dpt pkai jubah serentak, tak mcm taon2 lepas..sebab taon niey sewa jubah dri skola lain tapi bayarnyer pown ade banyak arr..takpe,asalkan best..siap dapat gmbar sowang2 lagi tu..
Akhirnya waktu yang dinantikan telah pown tiba..SPM bermula..sume budak f5 struggle sgt2..insyallah kite dh buat yg terbaek..tawakal sajelah pada ALLAH harap kite Berjaya…tapi yang paling best waktu spm THE HOSTEL IS OUR’S HAHA best sgt2 bleh pegi pasar malam..heh kene kejar warden lagi tu..
Malam last lepas QS lagi best..fuhhu..kiteorg ade wat satu majlis yang terakhir.. yang paling best aq jadi pengacara dengan lola..haha mule2 aq fikir tempat microfon tue tak smpai ntok aq ..rupenyer setelah di testing..ehh smpai’do’ahah..untongler…malm tu macam2 makanan ade ..sate, otak2 chicken chop ..ice cream..emm puas2 ape tak nyer sue org bergaye..mcm2 fesyen ade…
Akhirnya penutupnya…kiteorg budak 5is buat lawatan ke perak…paling best amse gi gua tempurung..memang memerlukan kerjasame kalo tak..pehh boleh mati oii…pastu pegi tesco..tambunn…paling kelakor naik pirate..ehh first and last aq naik kot…pastu wat bbq…best cgt2 sbb makn ayam..pastu tgk merlin..haa…
Ok setakat tu jerr yang aq nk ulas 2011 niey..kalo bleh bayak lagi nak tulis ..tapi nip own dah banyak kan?..insyaallah tahun 2012 akan lebih baik dr taon depan amin….

Thursday, December 1, 2011

final year

Assalamualaikum
So how my life now???
Skang ni on the way abeskan jawab SPM
Tinggal lagi 2 paper lagi..QS dgn BAT…..tapi skang aq dah rase
saat 2 akhir skola…..emm banyak sgt mende best…..
contohnyer mase tgk sukan sea MALAYSIA lwn INDONESIA
bajet  tgk  cam kat stadium…sume nak amek gmbau….
Tp mase tu tgk MALAYSIA lwn BAHRAIN …..ade yg nangis……tp x pe..meme arr adat
Perlawanan ade menang …ade kalah……
 Tapi pasni xleh tgk kat bilik tv agi sbb dah abes skool…ape agi pi stadium arr…lagi masyuk ape……