Friday, December 30, 2011

penutup 2011

penutup 2011
Assalamualaikum
31 disember 2011 hari ini merupakan hari terakhir untuk tahun 2011.Besok dah thn baru..mesti ade yang tak sabar ,tapi mesti ade jugak yang takut nak tempuhi tahun baru.
Aku pulak , tahun depan aq dah tak skola lagi .tak payah nak fikir2 barang sekolah haha..
Sakang ni nak imbas tahun 2011…bermula aktiviti yang best yang aq lalui first skali , awal2 tahun baseler form 5 ..hari pertama mcm sebulan dah skola..straight belajar..emm pastu adeler pemilihan kelab persatuan..aq jadi pengerusi kelab pengguna cam taon lepas..bendahari rumah balqis,,pengakap pulak aq fikir adeler jawatan tapi tak kesampaian jadi ahli aktif aje..tapi aq meme aktif ape..hahaha..kelab badminton pown x jadi ape2 .
Emm awal2 taon lagi kiteorg budak pengakap yang amik pengakap raja sibuk dgn buku log ler,ujian pra pengakap raje ler…pastu pegi pentarafan..yang tu memang tak boleh dinafikan, best gler…tak leh lupe arr..
Mase tu bulan april..emm bulan meia pulak kiteorg ade tugasan baru untuk hari guru…kelas kiteorg kene prepare hadiah..meme sibuk..kadang2 tension gak ..tapi last2 dgn kerjasama sume budak klas, guru2 hadiah pown tersedia dgn gahnya…heheh..paling tak leh belah ,waktu beli hadiah kat mydin..emm sampai 4 troli…giler arr macam kete api…..taon niy special sb tema arab..emm sume berpurdah dgn jubah hitam..smart ‘do’
Hah yang ni aq paling eksited nk citer,aq msok lari 800m ..hihi..aq bgitau mak aq pown ,dier tkejot…sbb tu kali pertama aq msok lari dari aq darjah satu tk pernah terpilih pown..heheh tapi memg aq berazam nak cipta rekod sndri taon last ni…alhamdulillah dapat naib johan wei..first time!!!
Ape lagik eh..emm pastu ujian tgh taon lah ,ujian bulananlah..hah..ade agi aq ingat!!! Ustazah wan nor pilih aq msok kuiz bahasa arab..emm kalo nak ikot kan mcm x layak jer..tapi Alhamdulillah dapat jugak msok kebangsaan..kat smka kedah…tapi smpai separuh akhir jer..tak dpt akhir pown..tapi syukur…pastu bleh lah arab aq improvelah ckit
Ape…lagi aq nk taip ehh ahhaaa ..nak citer..aq kan pengerusi kelab pengguna..kadang2 aq terfikir lak kan kesian budak aq tak pegi mne2 tapi rancang nk wat tu lah, ni lah..last2 aq rncg lawatan ..tapi..tak menjadi..tapi aq nak jugak…so last2 minit aq wat aktiviti kat mydin..ehh asalkan kuar..so takdeleh ahli2 aq borng sgt…
Pastu hari graduasi…ape yang specialnyer taon niy,kiteorg sume dpt pkai jubah serentak, tak mcm taon2 lepas..sebab taon niey sewa jubah dri skola lain tapi bayarnyer pown ade banyak arr..takpe,asalkan best..siap dapat gmbar sowang2 lagi tu..
Akhirnya waktu yang dinantikan telah pown tiba..SPM bermula..sume budak f5 struggle sgt2..insyallah kite dh buat yg terbaek..tawakal sajelah pada ALLAH harap kite Berjaya…tapi yang paling best waktu spm THE HOSTEL IS OUR’S HAHA best sgt2 bleh pegi pasar malam..heh kene kejar warden lagi tu..
Malam last lepas QS lagi best..fuhhu..kiteorg ade wat satu majlis yang terakhir.. yang paling best aq jadi pengacara dengan lola..haha mule2 aq fikir tempat microfon tue tak smpai ntok aq ..rupenyer setelah di testing..ehh smpai’do’ahah..untongler…malm tu macam2 makanan ade ..sate, otak2 chicken chop ..ice cream..emm puas2 ape tak nyer sue org bergaye..mcm2 fesyen ade…
Akhirnya penutupnya…kiteorg budak 5is buat lawatan ke perak…paling best amse gi gua tempurung..memang memerlukan kerjasame kalo tak..pehh boleh mati oii…pastu pegi tesco..tambunn…paling kelakor naik pirate..ehh first and last aq naik kot…pastu wat bbq…best cgt2 sbb makn ayam..pastu tgk merlin..haa…
Ok setakat tu jerr yang aq nk ulas 2011 niey..kalo bleh bayak lagi nak tulis ..tapi nip own dah banyak kan?..insyaallah tahun 2012 akan lebih baik dr taon depan amin….

Thursday, December 1, 2011

final year

Assalamualaikum
So how my life now???
Skang ni on the way abeskan jawab SPM
Tinggal lagi 2 paper lagi..QS dgn BAT…..tapi skang aq dah rase
saat 2 akhir skola…..emm banyak sgt mende best…..
contohnyer mase tgk sukan sea MALAYSIA lwn INDONESIA
bajet  tgk  cam kat stadium…sume nak amek gmbau….
Tp mase tu tgk MALAYSIA lwn BAHRAIN …..ade yg nangis……tp x pe..meme arr adat
Perlawanan ade menang …ade kalah……
 Tapi pasni xleh tgk kat bilik tv agi sbb dah abes skool…ape agi pi stadium arr…lagi masyuk ape……







Saturday, November 12, 2011

Sunday, November 6, 2011

Ceritera sebelum spm
Assalamualaikum
Hari ni dah nak dekat SPM
Ni ler ujian yang kate org mnentukan mse depan
Tapi ALLAH maha kuasa ape2 pown bleh berlaku
Mungkin dia nak uji kiter kali ni..mungkin tak
Kite hanyer bleh doa aje…
HOPE KITE SUME BERJAYA
TERUTAMANYA BUDAK SPM AS-SHARIFAH…
KITER BOLEH ..INSYALLAH.
  

Friday, May 20, 2011

HARI GURU SMKASR 2011

hari ni nak story tntg hari guru taon ni..yg dikelolakan oleh.....kami..pelajar f5...
taon ni tema ARAB moden..sume f5 pakai purdah dgn jubah hitam...mmg masyuk gler

kelas 5is incharge bhagian hadiah...perghh..berpeluh2 aq kat blkg dwn..last2 ape lagi...tertidur2
yang paling masyuk waktu sume cikgu masok dewan..sume bergaya ala2 arab gitu..dgn serba,jubah,spec itam..wahh..yang lagi satu..waktu f5 masuk nak kasi cikgu hadiah..wahhhhhhhhh...cantik..sbb sume msok dr tgh pastu beratur mcm dayang2 pown ade gak..mcm model pown ade gak..mne xnyer ,,sume nak cover2 lalu tgh
termasukler org yg menaip ni....

akhir sekali...syukur pada tuhan, majlis berjalan lancar walaupun mase terlebih....ribuan terima kasih kepada pelajar2 dan guru2 ................

Saturday, May 14, 2011

CERITERA HATI

hai..haha..kali ni..dgr tajuk macam mnarik jew kan.; act tak tau nakciter apew.
skang ni..satu jer nak tanyer kpada pmbace..camner nak jadi sorang kawan yang baik?



Persahabatan yang sejati akan membawa kepada kerinduan yang abadi
Orang yang rugi ialah orang yang tidak memperoleh sahabat…
dan yang paling rugi ialah yang ditinggalkan oleh sahabat
Sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan
Tanpa persahabatan, percintaan akan berakhir
Tetapi tanpa percintaan, sahabat boleh kekal
Oleh itu, hargailah persahabatan yang terjalin
Kerana sahabat mewakili suatu kekuatan
Sahabat yang paling baik adalah
Diri kita yang sendiri tahu menilai setiap apa yang kita lakukan
Hadiah yang beharga dalam erti kata sahabat yang sebenar
Adalah memberi yang terbaik dari diri anda sendiri
Bergaullah dengan manusia sebaiknya
Sehingga kalau kamu mati mereka tangisi
Dan kalau hidup mereka selalu merindui kamu
Yang indah itu pertemuan
Yang manis itu kemsesraan
Yang pahit itu perpisahan
Yang tinggal hanyalah kenangan
Jngn hrapkn hnya shbt brikn y trbaik untk kte..sdangkn kte hnya mnerima tnpa mmbri y trbaik kmbali untknya.


hah..skang aq tak tau...ape nak tules..tapi...smoga semua paham mesej yang nak diberi






emmmm....chomeykan...diorang
okeylah..tu ajer nak tulis hari ni rasenyer.....trime kasih...nak pgi tidooooooo...zZzZzZzzZzZzZ




Friday, April 29, 2011

UJiAN pEnTaRaFaN PENGAKAP RAJA 2011

ASSALAMUALAIKUM semua
 hari ni nak story morry c kit pasal pengakap raja ...hari jumaat sampai ahad
kami seramai 7 orang pengakap as-sharifah telah menduduki ujian pentarafan pengakap 
raja...memang banyak pengalaman kat sane..macam 2 ujian..tidor 3 jam jer spanjang 3 hari

hari 1st kiteorg tgk kem site..pstu kiteorg gabung ngan budak bukit baru,munshi sedari n highschool
kteorg petang tu awal2 dah ade ujian ikatan.pastu jam seterusnya ujian ketupat ,bush men thong dgn kraftangan..perh menggigil2 aq wat..pastu malam lak ujian lisan...

wah tengoklah hemok aq..dijamin kukuh .,.sape2 bleh tido

sambung blek citer..my story...mase wat ujian lisan tue..aq kene nyanyi lagu kebangsaan nmpk cm senang tp mggigil lah gak....mlm tue kiteorg tido lambat gler sbb nak siapkan hemok...alah kol 4;30 pagi jerk..smpai kol 5:30 pagi ...bersyukur sgt dapat tidow...esoknyer ,pagi2 dah pegi ujian..menaikkan bendera..mase tue aq sorang jerk yg x de partner..pastu tuan tu suruh wat ngan kamus..pastu pegi ujian bertulis lak...paling kelakor kat cni arr...per malas nak citer x tau ni ujian ke x....


kami budak merlimau!!!!!
pastu lepas ujian ni..kiterorg ader ..ujian aper ekk..em..ujian pertolongan cemas..per aq mmg cemas sebab asyik aq yang jadi mangsa...biaselah..comeyyy....huhuhu..and then..ceh org puteh lak...ade buat ujian masakan rimba ..aq wat telor dalam kentang..coz telor yang kat dalam lumpur meletup..hahah..roti lilit x masak sangat...pastu...kiteorg..wat pmbersihan kemsite malam tue ader ujian malam kebudayaan  ..persembahan kiterorg mmg x mbrangsangkan..tp..itujerlah yang terbaik....walauapepon kiterorg enjoy sgt malam tu...pastu arini tidow awal ckit..kol 4 pg...mlm tu mmg..penat wat pare..ntok barang....sendiri...
lastly..waktu pagi2..dah kene wat kawat...yang paling bestnyer..aq puas hati dgn koman aq..yerlah..selame ni kat skola ..koman...x btol..skang tgk!!kan dah okey....


akhir skali sape2 yang membaca ni...doakan kiterorg dapat..lulus ujian ni..amin.....................

Friday, April 15, 2011

Open Your Eyes lyrics

Look around yourselves
Can’t you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by 
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony
Let’s start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..
Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?
Lets start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
[- From :http://www.elyrics.net/read/m/maher-zain-lyrics/open-your-eyes-lyrics.html -]
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..
When a baby’s born
So helpless and weak
And you’re watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we’ll see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..
Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..
Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
Alhamdulillah..